Пороми та круїзи між Фінляндією та Швецією

З Фінляндії до Швеції існує багато поромних переправ. Ці дві країни добре сполучені Балтійським морем. Зазвичай рух рухається з Гельсінкі та Турку до Стокгольма, а пороми ненадовго зупиняються на Аландських островах, автономній провінції Фінляндії. Існує також сполучення через Ботнічну затоку, що сполучає Ваасу у Фінляндії з Умео у Швеції. Компанії, які обслуговують ці маршрути, включають Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline і Finnlines. Пороми на цьому маршруті, як і на більшій частині Балтійського моря, насправді більше схожі на круїзні лайнери.

Основні поромні маршрути між Фінляндією праворуч і Швецією ліворуч. Цим регіоном Балтійського моря часто подорожують.
Основні поромні маршрути між Фінляндією праворуч і Швецією ліворуч. Цим регіоном Балтійського моря часто подорожують.

Факти + цифри

Активні поромні маршрути 7+ (див. нижче)
Основні поромні оператори 5 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerölinjen, Wasaline, Finnlines, Stena Line (див. нижче)
Переїздів за день 15+

Поромні маршрути

Маршрут Примітка
Гельсінкі – Стокгольм через Аландські острови Між Гельсінкі та Стокгольмом курсують два пороми щодня в кожному напрямку, які обслуговують Tallink-Silja та Viking Line. Кожен з них зупиняється на Аландських островах на кілька хвилин посеред ночі, і кожен відправляється з Гельсінкі ввечері, прибуваючи до Стокгольма наступного ранку.
Турку до Стокгольма через Аландські острови Кілька щоденних поромів з’єднують Турку зі Стокгольмом через Аландські острови. Цей маршрут обслуговують Viking Line і Tallink-Silja, а з Наанталі (дуже поблизу Турку) Finnlines.
Ханко – Стокгольм (Нюнесхамн) З 2022 року Stena Line розпочала маршрут із Ханко, Фінляндія, до Стокгольма (Нюнесхам). Цей маршрут наразі призначений лише для пасажирів, які подорожують на автомобілях. Ханко розташований за 130 км від Гельсінкі, а Нюнесхамн є частиною великого Стокгольма (приблизно 60 км на південь від центру).
Вааса – Умео Найпівнічнішим у світі поромним сполученням є компанія Wasaline, яка сполучає Ваасу у Фінляндії з Умео у Швеції через Ботнічну затоку.
Eckerö до/з Grisslehamn Експлуатується Eckerölinjen, його єдиний маршрут
Långnäs/Mariehamn до/з Стокгольма Більші та частіші поромні оператори з Аландських островів причалюють до портів Лонгнес і Марієхамн. З цих гаваней можна сісти на пороми до багатьох точок неподалік Стокгольма, зокрема до Капелльскара, Стадсгордена та Вертахамнена.
Пороми до/з Швеції та материкової частини Фінляндії відправляються з портів Марієхамн, Еккере та Лонгнес. Зверніть увагу, що пороми між Аландськими островами не показані.
Пороми до/з Швеції та материкової частини Фінляндії відправляються з портів Марієхамн, Еккере та Лонгнес. Зверніть увагу, що пороми між Аландськими островами не показані.
Відправлення зі Стокгольма на борту порома.
Відправлення зі Стокгольма на борту порома.

Оператори поромів

Між Фінляндією та Швецією ви знайдете більших поромних операторів з великими кораблями. Човни, що курсують між Гельсінкі та Стокгольмом, а також Турку та Стокгольмом, є одними з найбільших пасажирських суден у Балтійському морі. Viking Line і Tallink Silja є лідерами в цій сфері, однак інші оператори — Wasaline, Eckerölinjen і Finnlines — також мають свої переваги.


Інші Балтійські поромні маршрути


Пошук квитків на пором

Маршрути, згадані на цій сторінці, можна забронювати безпосередньо через FerryScan! Ми допоможемо вам на кожному кроці процесу бронювання.

Шукайте подорожі тут
Логотип Ferry Scan
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more