Пороми та круїзи між Фінляндією та Естонією

Багато поромів перетинають Балтійське море між Фінляндією та Естонією, що робить його одним із найбільш завантажених ділянок моря у світі. Основний маршрут, що з’єднує Гельсінкі з Таллінном, є одним із найбільших у Балтійському морі та, безперечно, найбільшим між двома країнами. Також можна перетнути між Таллінном і Марієхамном (Аландські острови). Зараз між Фінляндією та Естонією курсують три поромні перевізники, кожен з яких пропонує щось своє для пасажирів.

Основні поромні маршрути між Фінляндією (вгорі) та Естонією (внизу). Цей район Балтійського моря є одним із найжвавіших у світі, де обидві столиці сполучають багато пасажирських поромів.
Основні поромні маршрути між Фінляндією (вгорі) та Естонією (внизу). Цей район Балтійського моря є одним із найжвавіших у світі, де обидві столиці сполучають багато пасажирських поромів.

Факти + цифри

Активні поромні маршрути 2 (Див. Нижче)
Основні поромні оператори 3 - Viking Line, Tallink-Silja, Eckerö Line (див. нижче)
Переїздів за день 20+

Поромні маршрути

Найпопулярніший маршрут із Фінляндії в Естонію пов’язує столиці країни Гельсінкі та Таллінн. Зазвичай практичніше сісти на пором, ніж летіти між Фінляндією та Естонією, і є багато варіантів на вибір.

Маршрут Примітка
Марієхамн і Лонгнес до Таллінна Таллінн з’єднаний з Аландськими островами у Фінляндії поромами до Стокгольма. Пороми до Стокгольма зупиняються на Аландських островах, перш ніж продовжити рух до Стокгольма. Якщо пором зупиняється вдень, він буде в Марієхамні, інакше Långnäs використовується ввечері. Ці пороми нечасто експлуатуються компаніями Tallink-Silja та Viking Line, залежно від сезону.
Гельсінкі – Таллінн Найпопулярніший поромний маршрут на Балтійському морі, влітку відправляється майже щогодини. Експлуатується Viking Line, Tallink-Silja та Eckerö Line.
Гельсінкі (Вуосаарі) – Таллінн (Мууга) – лише вантаж Якщо ви подорожуєте на автомобілі, можна подорожувати з окремих вантажних портів у Гельсінкі та Таллінні, дозволяючи водіям об’їжджати центри міст. Цими вантажними поромами керують компанії Tallink-Silja та Eckerö Line (продаються як Finbo Cargo).
Ханко до ПалдіскіПрипинено Раніше експлуатувався компанією DFDS Seaways для вантажних перевезень, але припинив свою діяльність у 2022 році.
Погляд на центр Таллінна з найбільшого пасажирського порту.
Погляд на центр Таллінна з найбільшого пасажирського порту.

Оператори поромів

Поромні оператори між Фінляндією та Естонією досить сильно відрізняються. Тут кожен знайде щось для себе. Для піших пасажирів підійдуть Eckerö Line, Viking Line і Tallink Silja з великими сучасними кораблями. З нашого досвіду Eckerö Line зазвичай має найдешевші тарифи на день або напередодні, хоча ви можете знайти пропозиції від будь-якого оператора. Якщо ви часто подорожуєте між Фінляндією та Естонією, ви можете стати членом клубу лояльності кожного оператора та часто отримувати неймовірно дешеві квитки (наприклад, 1 євро в обидві сторони).

Для водіїв вантажів і тих, хто подорожує на транспортних засобах, перехід DFDS між Ханко та Палдіскі може бути кращим, оскільки це невеликі міста, і тут менше заторів і туристичного руху. Також з Гельсінкі Vuosaari Tallink-Silja та Eckerö Line (Finbo Cargo) пропонують вантажний пором до Талліннської гавані Мууга. Ці порти знаходяться за межами центру міста, і до них легше дістатися, ніж до центральних портів.


Інші Балтійські поромні маршрути


Пошук квитків на пором

Маршрути, згадані на цій сторінці, можна забронювати безпосередньо через FerryScan! Ми допоможемо вам на кожному кроці процесу бронювання.

Шукайте подорожі тут
Логотип Ferry Scan
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more