Пороми та круїзи між Латвією та Швецією

Незважаючи на багату морську історію, на даний момент існує лише один пором, який сполучає Латвію та Швецію. З Вентспілса в Латвії 2-3 рази на день курсує пором до Нюнесхамна у Швеції. Вентспілс знаходиться приблизно в 170 км (100 милях) на захід від столиці Латвії Риги. У Швеції Нюнесхамн знаходиться прямо на південь від Стокгольма, приблизно за 50 км. Пором курсує 2-3 рази на день з нічним відправленням. Якщо подорожувати між Латвією та Швецією автомобілем або пішки, цей пором, ймовірно, єдина можливість.

Карта поточних поромів між Латвією та Швецією
Карта поточних поромів між Латвією та Швецією

Альтернативні поромні маршрути

Станом на 2024 рік єдиним іншим варіантом дістатися з Латвії до Швеції на автомобілі буде подорож через Клайпедію, Литва, до Карлсхамна, Швеція, або доїхати до Таллінна чи Палдіскі (Естонія), а звідти поїхати до Стокгольма. Пороми між столицею Латвії Ригою та Стокгольмом існували в минулому, але зараз їх немає.

Факти + цифри

Активні поромні маршрути 1 (Див. нижче)
Основні поромні оператори Stena Line
Переїздів за день 1-2 переходи на добу в кожному напрямку

Поромні маршрути

Маршрут Примітка
Вентспілс — Нюнесхамн (біля Стокгольма) Єдиний поточний поромний маршрут між Латвією та Швецією. Обслуговується компанією Stena Line з 2-3 відправленнями на день в кожному напрямку в залежності від сезону. Nynäshamn знаходиться приблизно в 50 км на південь від Стокгольма.

Оператори поромів

Stena Line є єдиним оператором поромів з Латвії. Stena Line — це велика поромна компанія з величезною різноманітністю суден і досвіду на борту. У вас не буде стільки активностей на борту, як у операторів поромів з Фінляндії та Естонії, але це все одно підійде.


Інші Балтійські поромні маршрути


Пошук квитків на пором

Маршрути, згадані на цій сторінці, можна забронювати безпосередньо через FerryScan! Ми допоможемо вам на кожному кроці процесу бронювання.

Шукайте подорожі тут
Логотип Ferry Scan
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more